Stefan Aalbers (uiterst links) weet de assist van Jochem Tielen (23) op waarde te schatten en schuift de 3-1 binnen.
Stefan Aalbers (uiterst links) weet de assist van Jochem Tielen (23) op waarde te schatten en schuift de 3-1 binnen. Dick Martens

Ruime eerste thuiszege voor SCW’23

29 oktober 2023 om 11:24 Overig

HEELSUM Rond 16.30 uur ging de volumeknop van de geluidsinstallatie in de kleedkamer van de hoofdmacht van SCW’23 op ‘standje oerend hard’ en schalde het nummer ‘Mooie Blauwe ogen’ van Django Wagner uit de geluidsinstallatie. De reden? De jeugdige formatie van trainer Maarten Kerkhof had zojuist de eerste competitiezege in eigen huis behaald. Hoewel de uitvoering tegen het bezoekende Oranje Wit niet altijd even vlekkeloos was, werd er ruim gewonnen. Na 94 minuten toch wel vermakelijk voetbal lichtten de duidelijke cijfers op het scorebord op: 5-1.

,,Het was zeker niet onze beste wedstrijd”, vond Kerkhof. ,,Maar we waren wel dodelijk effectief en bovendien stond onze achterhoede als een huis.” De analyse van Kerkhof, die ook tijdens de wedstrijd tegen de ploeg uit Elst (Utrecht) zijn jonge formatie nadrukkelijk coachte, was een perfecte weergave van ruim 90 minuten voetbal, waarin veel facetten samen kwamen: ‘jeugdig enthousiasme’, maar ook ‘wisselvalligheid’ en zeker ook ‘onvoorspelbaarheid’. Die drie ingrediënten kenmerkten vooral de beginfase en de fase direct na rust. Natuurlijk had Kerkhof zijn formatie ingepeperd scherp en geconcentreerd te beginnen, natuurlijk had zijn selectie tijdens de bespreking die woorden nadrukkelijk in zich opgenomen en driftig ‘ja’ geknikt. Maar eenmaal binnen de lijnen kwam vooral ‘het jeugdig enthousiasme’ bovendrijven en mocht de thuisploeg van geluk spreken dat de formatie van trainer Niels Visser (bekend van het Veronicaprogramma ‘De Voetbaltrainer, dat de afgelopen weken regelmatig op televisie was) de geboden kansen niet wist te verzilveren, met dank ook aan de wederom sterk keepende Rick Beekhuizen. Eenmaal bekomen van die schrikmomenten toonde de thuisclub ook fraaie voetbaltechnische hoogstandjes, die de handen van de steeds meer aangroeiende aanhang, op elkaar kreeg. Zij waren er getuige van, dat je een wedstrijd ook naar je toe kunt trekken door zoals Kerkhof dat benoemde, ‘dodelijk effectief te zijn’. Die kwaliteit bezorgde zijn formatie door treffers van Joeri Schouten en Sven Kerkhof een 2-0 voorsprong bij rust. 

,,En nadat Stefan (Aalbers, DM) voor 3-0 had gezorgd, leek de wedstrijd gespeeld. Maar juist in die fase werden we weer slordig en kwamen zij op 3-1.” Maar vervolgens werd een volgende kwaliteit van de SCW-selectie zichtbaar: de breedte van de groep. Kerkhof bracht met Jesse Pennekamp en Yannick de Bruijn nieuwe aanvallende impulsen binnen de lijnen. Juist het zetje dat de ploeg nodig had om de zege definitief veilig te kunnen stellen. Nadat eerst aanvoerder Rick Kelderman voor de 4-1 had gezorgd, toonde de Bruijn aan een aanvallende aanwinst te zijn, tot doelpunten kwam het (nog) niet. Pennekamp slaagde daar wel in, hij bekroonde zijn prima invalbeurt met een fraaie treffer (5-1). Kerkhof: ,,We maken als groep, die breder en completer wordt, stappen. Als ik mijn wissels inbreng, worden we zeker niet zwakker.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie