SCW'23-trainer Maarten Kerkhof ziet zijn ploeg weer eens snel omschakelen.
SCW'23-trainer Maarten Kerkhof ziet zijn ploeg weer eens snel omschakelen. Dick Martens

Jeugdig en fris SCW’23 verrast OVC

11 september 2023 om 11:04 Overig

OOSTERBEEK Op het snikhete Sportpark De Bilderberg in Oosterbeek kregen de in ruime getale aanwezige toeschouwers een vermakelijke ‘Renkumse’ derby voorgeschoteld. Met dank aan de beide voor de winst zwoegende teams, thuisclub OVC’85 en de nieuwe Renkumse fusieclub SCW’23. Het duel in het kader van de strijd om de KNVB-districtsbeker werd, na een ruststand van 1-1, uiteindelijk in het voordeel van de fusieclub beslist: 1-3.

Toch was het de thuisclub die al binnen vijf minuten door Terence Mesaki de leiding nam (1-0), maar nog voor rust was het Roy van Lagen die de 1-1 op het scorebord bracht. Van Lagen zelf haalde de rust niet ongeschonden. Vlak voor het rustsignaal liep hij een naar het in eerste instantie liet aanzien, fikse enkelblessure op. Onderzoek in het ziekenhuis zal moeten uitwijzen wat de daadwerkelijke schade is en of de aanvaller de competitiestart (zaterdag 23 september) zal gaan halen. Ook in de beginfase van de tweede helft nam de ploeg van de dit seizoen bij de Oosterbekers debuterende trainer, Johan Scholten (hij kwam van GVA uit Doornenburg), het initiatief. Maar in tegenstelling tot voor rust, leverde dat geen doelpunten op. Het jeugdig enthousiasme, gekoppeld aan snelheid, fitheid en uiteindelijk ook aan doeltreffendheid leverde de bezoekers, door treffers van invaller Jesse Pennekamp en Sven Kerkhof de toch ook wel verdiende en binnen en buiten de lijnen luidbejubelde1-3 zege op.

Bezweet, toch ook wel moe, maar meer dan voldaan keek SCW’23 aanvoerder en oud-speler van tegenstander OVC’85, Rick Kelderman, terug op de winst. ,,Winnen tegen je oude club is altijd leuk. Ik heb hier vanaf mijn vijfde gespeeld. De laatste twee jaar bij CHRC en nu dus bij de nieuwe fusieclub. Er was al direct een klik met de voor mij nieuwe jongens. Veel jonge jongens die allemaal, net als ik, gretig zijn. Tot nu toe loopt het dan ook prima.” Ook de rol op het middenveld past hem uitstekend. ,,Eigenlijk was ik altijd spits en in de periode bij CHRC ‘pendelde’ ik door het hele elftal, maar de trainer ziet voor mij een rol op het middenveld. Prima, ik kan daar ook goed uit de voeten. Ja, dat bevalt mij wel.” De nederlaag van zijn ploeg beviel trainer Scholten wat minder. ,,Ik had er meer van verwacht. Ben met een wat andere opstelling begonnen, met spelers die minder minuten in de benen hadden. We hebben een selectie van 20 spelers waar iedereen zal moeten vechten voor zijn positie. En als je dan speelt, moet je het ook laten zien en dat heb ik bij een aantal niet gezien. Dan wordt de spoeling dunner en de keuze wat makkelijker. De chemie tussen ‘jong en oud’ moet nog meer vorm krijgen.” Dat ‘probleem’ heeft zijn collega Maarten Kerkhof niet. In zijn selectie voert ‘de jeugd’ de boventoon. En die klopte op de Bilderberg nadrukkelijk op de deur. ,,Ik ben tevreden, natuurlijk met het resultaat, want door de winst bereiken we nu al de volgende bekerronde. Dat is lang geleden, dat een Renkumse ploeg dat haalde, maar meer tevreden over ons spel. Voetballend en in de omschakeling heb ik mooie dingen gezien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie