Afbeelding
Dick Martens

Ook laatste Renkumse derby prooi voor Redichem

23 april 2023 om 17:48 Voetbal

HEELSUM Op het Heelsumse sportpark Wilhelmina stond de laatste ‘Renkumse’ derby als ‘avondwedstrijd’ geprogrammeerd. Thuisclub CHRC had daartoe een verzoek gedaan bij de KNVB om aansluitend gezamenlijk een feestje te kunnen gaan vieren. Een feestje dat door de bezoekers al direct na het laatste fluitsignaal werd ingezet. Daar was alle reden toe, omdat zij ‘de derby’ in hun voordeel hadden beslist. De 1-3 eindstand stond al bij rust op het scorebord.

VUURWERK De prima bezochte ‘burenruzie’ begon met heel veel vuurwerk en heel veel oranje-blauwe en zwart-gele rook direct al spectaculair. Ook de wedstrijd leek die kant op te gaan, want het was Redichem aanvaller Tim Zegveld die in de 6e minuut de eerste de beste kans omzette in de openingstreffer: 0-1. Lang kon er echter niet van de voorsprong genoten worden, want 10 minuten was het CHRC-aanvaller Marijn de Graaf, die geklungel in de Redichem-defensie genadeloos afstrafte: 1-1. Het leek de opmaat te gaan worden naar meer doelpunten voor CHRC, maar de voorwaartsen weigerden de trekker al in een vroeg stadium over te halen. Hoe dat wel moest liet Redichem-middenvelder Ymar de Jong zien. Hij liet zijn ‘vlammende linker’ spreken en CHRC-doelman Robin Ronk was voor de tweede maal kansloos: 1-2. Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuut was het Leon Brussen, die een fraaie lange bal van Tim Zegveld op de juiste waarde schatte en de 1-3 ruststand op het scorebord zette.

PLOETEREN In het tweede bedrijf werd het een duel van ‘ploeteren, vechtvoetbal en twee hardwerkende ploegen’ die er niet meer in slaagden om wat aan de 1-3 ruststand te veranderen. Zelfs een strafschop kon daar geen verandering in brengen. CHRC-doelpuntenmaker de Graaf faalde van elfmeter.

BASIS VOOR RUST ,,Dat had een kantelpunt kunnen zijn”, vond CHRC-trainer Khaiber Intezar. Er was nog een kwartier te spelen, dan ruik je toch weer kansen. Ik vond de nederlaag geflatteerd, al moet ik Redichem wel complimenteren voor hun effectiviteit. Drie keer scoren uit niet veel meer mogelijkheden is ook een kwaliteit.” Collega-trainer Maarten Kerkhof was uiteraard blij met de derbywinst. ,,We hebben voor rust de basis gelegd. Na rust speelden we veel te slordig, maar ik vond ons wel de terechte winnaar.”

JAMMER Beiden hadden wel genoten van de allerlaatste derby. ,,Qua sfeer bij het publiek, de strijd die beide ploegen leverden. Toch wel jammer, dat we dat volgend seizoen gaan missen. Maar nu gaan we ‘op naar de nieuwe club.” Welke rol beiden daar eventueel in gaan spelen zal de komende periode duidelijk gaan worden.

In de papieren editie van Rijn en Veluwe van aanstaande woensdag een uitgebreid verslag.