Redichem-trainer Maarten Kerkhof (voorgrond) wordt komend seizoen de hoofdtrainer bij de Renkumse fusieclub SCW'23. Zijn CHRC-collega Khaiber Intezar (links) gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij Ede/Victoria.
Redichem-trainer Maarten Kerkhof (voorgrond) wordt komend seizoen de hoofdtrainer bij de Renkumse fusieclub SCW'23. Zijn CHRC-collega Khaiber Intezar (links) gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij Ede/Victoria. Dick Martens

Maarten Kerkhof en Jan Willem Pes eerste hoofdtrainers SCW’23. Khaiber Intezar tekent bij Ede/Victoria (update)

28 april 2023 om 20:25 Voetbal

HEELSUM Het overgangsbestuur van de nieuwe Renkumse fusievereniging SCW’23 heeft voor het nieuwe en eerste seizoen van de club de eerste twee trainers gecontracteerd. Dat zijn Maarten Kerkhof voor de eerste herenselectie en Jan Willem Pes voor de eerste vrouwenselectie. Beide trainers tekenden een overeenkomst voor één seizoen, met een optie voor een tweede contractjaar. Beiden waren zeer verheugd, dat de kogel nu definitief door de kerk is. CHRC-trainer Khaiber Intezar zwaait komend seizoen de scepter bij de Edese vierdeklasser Ede/Victoria.

Dick Martens

OFFICIEEL,,We hebben met beiden prima gesprekken gevoerd”, aldus Patrick Wennekes, de huidige voorzitter van RVW en nu samen met Koen Beenen en Rini van Ernst het SCW’23-overgangsbestuur vormend. ,,We zijn dan ook blij, dat zij als trainers nu ook officieel met het vormen van de selecties aan de gang kunnen gaan.” Ook met de huidige trainer van CHRC, Khaiber Intezar, werd gesproken. ,,Voor hem is er bij de nieuwe club zeker ook een functie beschikbaar, echter niet als hoofdtrainer. Over die eventuele invulling, of dat hij elders aan de slag gaat wilde hij nog even nadenken. Die ruimte hebben wij hem uiteraard gegeven.” Zaterdagmorgen hakte Intezar de knoop door. ,,Ik heb getekend bij Ede/Victoria. Daar ga ik aan de slag als hoofdtrainer. Het hoofdtrainerschap was toch mijn ambitie en ik ben blij, dat ik daar bij Ede/Victoria ook weer invulling aan kan geven.”

BLIJ EN UITDAGEND Kerkhof en Pes waren beiden erg blij met hun aanstelling. Beiden hadden ook al aangegeven graag binnen de nieuwe club aan de slag te willen gaan. ,,En dat is nu ook werkelijkheid geworden. Fantastisch”, klonk het dan ook in koor. ,,Gelukkig, dat het nu rond is”, aldus Kerkhof verheugd. ,,Ik was in eerste instantie wel wat teleurgesteld, dat er gezocht ging worden naar een trainer ‘van buitenaf’, maar gelukkig werd die beslissing door de commissie voetbaltechnische zaken herroepen en werd ik alsnog uitgenodigd om het gesprek aan te gaan. Er waren nog andere kandidaten, maar uiteindelijk zijn ze bij mij uitgekomen en ben ik best wel trots, dat ik de eerste hoofdtrainer van SCW’23 ga worden.” Kerkhof beseft ook, dat er veel werk aan de winkel is om een representatieve selectie op papier te gaan krijgen. ,,Maar die uitdaging ga ik graag aan. We gaan hard aan de slag. Gesprekken voeren met de huidige selectiespelers, maar ook zien of we spelers die de drie clubs hebben verlaten en nu elders spelen, weer terug te kunnen halen. Dat wordt een drukke, maar ook een uitdagende periode, maar ik ben ervan overtuigd, dat er straks een mooie groep zal staan.”

TROTS Pes stond inmiddels alweer op het trainingsveld, maar nam toch even de tijd om te reageren op zijn aanstelling. ,,Ik ben echt heel blij. Had het ook gehoopt en was, evenals Maarten blij, dat wij als huidige trainers nu toch ook weer voor deze functie in aanmerking kwamen. Intussen was er ook interesse van andere clubs, waarvan één club erg concreet, maar aan hen heb ik de situatie uitgelegd en inmiddels ook gezegd, dat ik bij SCW’23 aan de slag ga. Zij feliciteerden mij en gunden mij deze kans ook.” Pes blijft ‘lekker in de achtertuin’ trainen en is trots dat hij dat als eerste hoofdtrainer van de vrouwen bij de nieuwe fusieclub kan blijven doen. ,,Het is ook uitdagend om een nieuwe selectie te kunnen gaan vormen, een mooie mix maken van jonge en wat oudere spelers. Hen enthousiasmeren. Ik ga komend weekend al bij de diverse elftallen kijken. Ik heb er echt zin in.”

Jan Willem Pes (de huidige RVW-vrouwentrainer) wordt de eerste vrouwen-hoofdtrainer van de nieuwe Renkumse fusieclub SCW'23.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie