SCW'23-doelman Daan van Beek blijft in het duel met GVC fier overeind. Vlak voor tijd viel hij echter uit met een zware knieblessure.
SCW'23-doelman Daan van Beek blijft in het duel met GVC fier overeind. Vlak voor tijd viel hij echter uit met een zware knieblessure. Dick Martens

‘We moeten eisen stellen aan elkaar’

1 oktober 2023 om 22:12 Voetbal

WAGENINGEN Op Sportscentre De Bongerd streek SCW’23 ‘even’ een plooitje glad. Op bezoek bij GVC herstelde de formatie van trainer Maarten Kerkhof zich van de 4-5 (!) nederlaag die vorige week bij de seizoenopening tegen het bezoekende Prins Bernhard werd geleden. Op het Wageningse kunstgras liet de fusieclub zich niet verrassen en werd het na een 1-1 ruststand, uiteindelijk 1-3. Toch waren er na afloop ook tranen, zeker geen vreugdetranen. Doelman Daan van Beek liet de waterlanders de vrije loop, nadat hij met het naar zich liet aanzien, zware knieblessure, vlak voor tijd het speelveld moest verlaten.

De uitblinkende doelman was ontroostbaar, De troostende woorden en de innige omhelzing van zijn trainer ten spijt. Een gang naar het ziekenhuis, in plaats van lekker met zijn teamgenoten genieten van een overwinningsbiertje op het terras op Sportpark Wilhelmina, was zijn lot. ,,Triest”, somberde ook Kerkhof. ,,Hij keepte geweldig, sleepte ons een paar keer door hachelijke situaties en dan eindigt een mooie middag op zo’n manier. Hopen natuurlijk dat het meevalt, maar hij was er zelf uiterst somber over.”

Het was een smetje op de eerste competitiezege van SCW’23. Een wedstrijd die vanaf het begin boeide, met dank ook aan de gastheren, die evenals hun opponent ‘voetballende oplossingen’ verkoos boven ‘de lange bal’. Bij beide ploegen was de voorste linie het gevaarlijkst en was de verdediging nog te vaak een bron van onrust. Het gevolg daarvan was wel, dat er in beide strafschopgebieden veel gebeurde. SCW werd het eerst gevaarlijk, maar de aalvlugge Jesse Pennekamp zag zijn acties in schoonheid stranden. GVC was wat dat betreft efficiënter, want het was Jort Altenberg die de eerste mogelijkheid meedogenloos afrondde: 1-0. Toch kwamen de gasten voor rust nog langszij, nadat Jochem Tielen een fraaie individuele actie afsloot met de snoeiharde gelijkmaker: 1-1. Na rust nam SCW meer en meer het initiatief, de ‘Wageningse counters’ bleven echter levensgevaarlijk. Maar dan was er altijd nog doelman van Beek. Zijn onverzettelijkheid werd de basis van de uiteindelijke 3-1 zege. De bevrijdende treffers kwamen van Sven Kerkhof en Stefan Aalbers. ,,Er valt een last van onze schouders”, vond een opgeluchte, maar ook stralende Kerkhof. ,,Het is, in tegenstelling tot voorgaande jaren geen kwestie meer van ‘we zien wel of we winnen of verliezen’. Je moet nu ook eisen stellen aan elkaar. Vorige week waren er een paar jongens niet helemaal in hun goede doen, maar de druk moet erop, de scherpte moet er vanaf minuut één en dat begint al in de warming up, zijn. Dan is deze winst lekker, tegen een ploeg die in mijn Redichem-tijd echt onze ‘angstgegner’ was. Voetbaltechnisch hebben zij een goed team, maar dat hebben wij zeker ook. Daardoor werd het een leuke op en neer gaande wedstrijd. De winst geeft natuurlijk vertrouwen, maar de groep heeft ook laten zien, dat zij dit niveau aankan. Daar moeten we hard voor werken, blijven we dat volhouden, dan gaan we ook daadwerkelijk meedoen.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie