De zes jonge helden met burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Simon van Hoving.
De zes jonge helden met burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Simon van Hoving. gertbudding.nl

Lintjes voor jonge helden

20 november 2023 om 20:01 Overig

OOSTERBEEK Zes jonge helden uit de gemeente Renkum zijn door burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Simon van Hoving beloond met een kinderlintje en taart. Jesper, Benjamin, Mylou, Hanna, Cornelia en Alana werden voor hun inzet tijdens een feestelijke bijeenkomst in het zonnetje gezet.

Jesper Wiese (14) uit Doorwerth is een jaar scheidsrechter voor de voetbalclub OVC’85. Hij heeft het echter niet van een vreemde, zijn vader hanteert de fluit regelmatig. Het is erg lastig om scheidsrechters te vinden die vrijwillig een wedstrijd willen leiden. Voor zijn inzet kreeg Jesper een lintje.

Benjamin Odekerken (16) en Mylou de Jongh (15) uit Oosterbeek zijn enorm betrokken jongeren en zetten zich graag in voor een ander, zonder daar iets voor terug te verwachten. De meiden zijn vaste bezoekers van het jongerencentrum in Oosterbeek en waren afgelopen zomer vrijwilliger tijdens het Bouwdorp Renkum voor kinderen uit de gemeente. Benjamin en Mylou zijn altijd bereid om te helpen waar zij kunnen en daarom verdienen zij het om in het zonnetje gezet te worden.

Hanna Aanen (17), Cornelia Aanen (20) en Alana Peters (20) komen uit Renkum. Hanna is vrijwilliger bij de Jeugdcentrale, op veertienjarige leeftijd startte zij haar opleiding en begeleidt ze elke week een club. Daarnaast is ze ook behulpzaam met de organisatie van extra activiteiten, zoals instuiven en het jaarlijkse clubkamp.

Cornelia en Alana zijn ook vrijwilliger van de jeugdcentrale en musicalclub De Kunstkelder, waar zij assisteren bij de lessen. Beiden zijn betrokken bij instuiven, het clubkamp en musicaluitvoeringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie