Spelmoment uit de laatste set
Spelmoment uit de laatste set AvdW

Volleybal vereniging VOLLVO verspeeld promotie met één puntje

25 februari 2022 om 10:36 Sport Deel je nieuws

VOLLEYBAL; Arnhem 23-02-2022: Eindelijk kon het seizoen 2019-2020 afgemaakt worden. Door corona was het niet eerder mogelijk. Maar het was erop of eronder deze avond voor 3 teams met nog twee wedstrijden te gaan. Toevallig waren die wedstijden tegen de nummer 2 en 3. Vollvo trad als koploper aan in deze zeer gespannen avond en begon tegen Willy’s Angels. Vollvo begon prima aan deze eerste set en liep snel uit, waardoor de tegenstander bij stand van 10-4 een time-out aanvroeg. Dat leek goed uit te pakken, maar Vollvo nam snel het heft weer in handen. Veel punten werden er gescoord met de opslag en ons oudste actieve lid was weer een belangrijke schakel. Uiteindelijk won Vollvo met 37-23 deze set. Of het aan het veld lag na de wissel zal altijd een vraagteken blijven, maar een feit was dat er een heel ander team binnen de lijnen stond. Vollvo werd gedwongen om bij 14-8 een time-out te nemen. Dit bracht geen verbetering. Door veelal persoonlijke fouten liep Willy’s Angels snel uit naar 31-18. Wel een eerlijke punten verdeling.
Om 22.00 uur stond de laatste wedstrijd gepland tegen Flitsend Beeld. Deze had zich nog wel iets versterkt met spelers van een ander team en dat pakte voor Vollvo helemaal verkeerd uit. De ploeg was niets meer van de vorige wedstrijd, het vuurtje was een beetje aan het uitgaan. Binnen 5 minuten was het al 9-3 en moest Vollvo wel een time-out aanvragen om de de spelers even krachtig toe te spreken. Dat had resultaat want door een  aantal mooie opslagen stond de teller na 16 minuten op 25-22, nog wel voor de tegenstander. Uiteindelijk werd er een gelijkspel uitgehaald 26-26. In de laatste set begon Vollvo goed en dwong de tegenstander tot een time-out. Ondanks dat bleef het gelijk opgaan, waarna Flitsend Beeld het heft in handen nam en uiteindelijk de kostbare punten van Vollvo afpakte en zodoende als kampioen uit de competitie kwam. Namens Vollvo van harte gefeliciteerd. De uitslag van deze set was 23-27. In de eindstand kwam Vollvo op de tweede plaats met evenveel punten dan Flintsend Beeld, maar met 1 wedstrijdpuntje te weinig. Door krapte van spelers is het nog maar de vraag of Vollvo weer aan deze leuke competitie mee kunnen doen, wat heel jammer zou zijn. Mocht je zin hebben (man of vrouw) we wachten je met open armen op tijdens de trainingen op donderdag avond aan de van Spaenweg in Oosterbeek tussen 20.00 en 22.00 uur om gratis mee te trainen (4 keer) of kijk op de website https://vollvo.wordpress.com