Stina en Gijs Laamers in afwachting van De Gouden Stuiver.
Stina en Gijs Laamers in afwachting van De Gouden Stuiver. Nick Ruisch

Vrijwilligersparels van de regio

5 februari 2024 om 21:40 Overig

REGIO Komend zaterdag reikt carnavalsverenging De Dolle Instuivers de hoogste verenigingsonderscheiding uit. Stina en Gijs Laamers worden door Prins Marcel de Feestbouwer en hofdame Wendy onderscheiden met de Gouden Stuiver. Het echtpaar zet zich al meer dan dertig als vrijwilliger in bij Vilente Het Beekdal in Heelsum en Stichting Tuindorp in Wageningen.
De Renkumse De Dolle Instuivers kan zich meten met de grootste carnavalsvereniging boven de Rijn, en zet personen of groepen elk jaar in het zonnetje die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Stina en Gijs Laamers zijn actief in Wageningen en Heelsum. Zij helpen bij het organiseren van activiteiten, steken de helpende hand toe en zorgen ook voor persoonlijke hulp. “Hiermee hebben zij zich onmisbaar gemaakt”, zegt Nick Ruisch namens de ‘Instuivers’.

Door Gert Budding

“Het is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun tijd steken in vrijwilligerswerk. Daarom zijn Stina en Gijs Laamers bijzonder dat ze zich inzetten voor andere mensen, zonder daarvoor iets terug te verwachten. Dat verdient veel waardering, daarom verdienen zijn de Gouden Stuiver”. Stina en Gijs Laamers waren enorm verrast met de toekenning van het felbegeerde kleinood. “We waren beiden erg stil en emotioneel met de toekenning. Het is een geweldige blijk van waardering. Wij vinden het speciaal dat we uitgekozen zijn, zijn we trots op. Het zal zaterdag tijdens het Gouden Stuiver Gala spannend worden in een overvol Huize Redichem. Wij willen namelijk niet op de voorgrond staan”, zegt het echtpaar in koor.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie