Arnhems wethouder Jan van Dellen (links), Finn Taylor (CEO Volleyball World) en Peter Sprenger (voorzitter Nevobo).
Arnhems wethouder Jan van Dellen (links), Finn Taylor (CEO Volleyball World) en Peter Sprenger (voorzitter Nevobo). Foto: Set Vexy / Nevobo

Renkum Hostgemeente bij WK Volleybal 2022

7 oktober 2021 om 08:50 Overig

‘Nuovo is blij dat Kameroen naar Renkum komt’

RENKUM Over een jaar begint het WK Volleybal Vrouwen in Nederland en Polen. In het begin van het toernooi spelen alle 24 deelnemende landen hun wedstrijden in Arnhem. Maar liefst 30 Gelderse gemeenten, waaronder ook de gemeente Renkum, gaan gezamenlijk de 24 landen huisvesten. Tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo werden de gemeenten benoemd tot Official Team Host. De gemeente Renkum gaat als gastheer van Kameroen optreden. Volleybalvereniging Nuovo verheugt zich daar ook al op.

Dick Martens

De deelnemers uit 24 landen worden in 30 Gelderse gemeenten ondergebracht. Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Dit moet voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren. Tijdens de ‘One year to go’ bijeenkomst in Apeldoorn, committeerden de 30 Gelderse gemeenten zich officieel aan het WK door het Official Team Host bord te ondertekenen. Het WK Volleybal, waar 24 landen aan meedoen, is een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Het WK wordt van 23 september t/m 15 oktober 2022 gehouden. Nederland is als hoofdorganisator gastheer van de meeste wedstrijden, waaronder de finale. Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie GelreDome, waar in de eerste fase wordt gespeeld, maar waar ook de finale zal plaatsvinden, worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam en Apeldoorn. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

,,Het volleybal wordt met dit WK weer op de kaart gezet”, aldus Kees Pieters, bestuurslid van volleybalvereniging Nuovo. ,,Wij als club vinden het supergaaf dat de provincie Gelderland teams aan gemeenten koppelt om meer beleving los te maken. Wij zijn blij met Kameroen, een van de kleinere volleyballanden. Het was een van de drie landen die onze voorkeur had. Voor hen is het WK nog een avontuur en daarmee zijn ze misschien wat ontvankelijker om wat in de gemeente te doen, zoals bij voorbeeld het geven van een clinic bij ons of het spelen van een demonstratiewedstrijd in MFC Doelum. We zijn al met de gemeente Renkum in gesprek om te kijken hoe we daar op in kunnen spelen, ook binnen Nuovo zijn er al ideeën geopperd, zoals de realisatie van een aantal urban volleybalveldjes en daaraan gekoppeld buitenlessen of straattoernooitjes, maar ook volleyballessen op de basisscholen en voor volwassenen, die het willen leren. En we gaan zeker proberen een kleine fanbase te organiseren om Kameroen te supporten.” Ook Renkums wethouder Marinka Mulder is blij dat Kameroen naar Renkum komt. ,,Erg leuk, dat wij Kameroen mogen verwelkomen in onze gemeente. We kijken er naar uit om er samen met onze inwoners, het team en onze volleybalverenigingen een sportief WK-feest van te maken.”

advertentie
advertentie