Het trotse bouwteam van Golfclub Heelsum: Joop Verhagen, Coen Hooijer en Henk de Vries (vlnr).
Het trotse bouwteam van Golfclub Heelsum: Joop Verhagen, Coen Hooijer en Henk de Vries (vlnr). Dick Martens

Weer veel beweging bij GC Heelsum

24 november 2021 om 09:54 Overig

‘Deze gunfactor waarderen wij natuurlijk zeer’

HEELSUM In maart 1992 ontstond, in de schaduw van Sportpark Wilhelmina en uit Golfclub Staadegaard, Golfclub Heelsum. De vereniging kon vervolgens bogen op een meer dan fraaie 27 holes klassieke heidebaan en is mede daardoor een van de meest avontuurlijke banen in Nederland. Maar berusten op deze kwaliteiten is er bij de club, die inmiddels meer dan 1250 leden heeft, niet bij. Op- en rondom de baan, maar ook in het clubhuis, zijn er volop activiteiten. Verduurzaming is daarbij allerminst een loze kreet, maar maakt een meer dan belangrijk onderdeel uit van de vele vernieuwingen die er hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden.

Dick Martens

,,Het lijkt nu nog even meer een bouwplaats, maar het wordt stap voor stap mooier en mooier”, glundert Joop Verhagen, voorzitter van de Stichting Golfbaan Heelsum, die samen met penningmeester Henk de Vries en Coen Hooijer, projectleider bij de firma Hooijer Renkum het project van de vele vernieuwingen en verbeteringen begeleiden. Naast het huidige clubhuis is inmiddels een metersdiepe krater gegraven, waarvan het vrijgekomen zand, straks in de golfbaan weer hergebruikt gaat worden. Het drietal wordt bij de entree al direct door een van de leden gekscherend en met een gulle lach gecomplimenteerd. ,,Eindelijk gaat het zo gewenste zwembad er komen.” Het typeert de ontspannen sfeer bij de club. Onder het genot van een drankje wordt vervolgens het daadwerkelijke project nader toegelicht. ,,Er komt een buggy en lockerkelder en erbovenop een dakterras. Nu worden alle buggy’s iedere dag naar een grote schuur van boer Dorrestein gebracht. Organisatorisch lastig en ook duur. Dat is straks voorbij, het geeft onze leden dan ook de mogelijkheid om hier op de fiets naartoe te komen, want hun golfspullen staan dan netjes opgeborgen in deze nieuwe kelder.” Ook de kleedkamers krijgen een opknapbeurt, die de baan met een vernieuwde beregeningsinstallatie ook ondergaat. ,,De beregening van de tee’s is zo goed als gereed. Er is nu gestart met de aanleg van de beregening op de greens.” De club is ook blij, dat de firma Hooijer, nu ook is begonnen. ,,Interessant voor ons en natuurlijk veel duurzamer. Het is de lokale aannemer om de hoek”, vult penningmeester de Vries aan.

Het tovert een mooie en trotse glimlach op het gezicht van Coen Hooijer, die zijn vrije tijd vult bij korbalvereniging DKOD en als hoofdcoach bij Sparta Nijkerk. ,,Dat wij dit als Hooijer kunnen en mogen doen, maakt mij geweldig trots. En zeker ook de gunfactor, die daarbij een grote rol speelt, waarderen wij natuurlijk zeer. Meedenken, ontzorgen, maar ook verduurzamen staan bij ons hoog in het vaandel. Ook de afvoer van bijvoorbeeld het hemelwater speelt daarbij een rol. Wij, samen met de BAM en hun projectleider Johan van Wees, voeren dit mooie totaalproject nu uit. Ik ben zelf opgegroeid op het sportveld en dat geeft deze klus dan toch weer een extra dimensie. Sporten en mijn werk komen hier samen. Geweldig, dat ik dan tijdens de bouwvergadering die blauwe ‘Hooijer-kraan’ voorbij zie zwiepen. De klus moet binnen zes maanden geklaard zijn, met dit team gaat dat zeker lukken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie