Voorzitter Annette Pancras overhandigd Lid van Verdienste Ton Smaling het jubileumbadje. Rechts zijn vrouw Nelienke.
Voorzitter Annette Pancras overhandigd Lid van Verdienste Ton Smaling het jubileumbadje. Rechts zijn vrouw Nelienke. Dick Martens

Ton Smaling is benoemd tot erelid

12 april 2022 om 22:54 Overig

‘TTV Kracht en Vriendschap is gezond’

RENKUM Op donderdag 6 april was het Wereld Tafeltennisdag. Een dag waarop het plezier in het spelletje centraal wordt gesteld met als thema: ‘De ideale dag om te laten zien hoe leuk onze sport is aan iedereen ter wereld!’ Het bewijs dat tafeltennissen ook echt leuk is leverde de Renkumse Tafeltennisvereniging Kracht en Vriendschap al een dag eerder. Op de jaarlijkse en goed bezochte Algemene Ledenvergadering (ALV) spraken de leden hun tevredenheid al uit, maar was er tijdens de vergadering ook nog een bijzonder ‘intermezzo’. Vlak voor de pauze werd Ton Smaling door voorzitter Annette Pancras naar voren geroepen. Vol verbazing, ook omdat zijn vrouw Nelienke in zijn ‘slipstream’ volgde, werd hij vervolgens niet alleen gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap, maar ook benoemd tot erelid van de vereniging.

Dick Martens

Tijdens het eerste deel van de Ledenvergadering had Pancras al een aantal jubilarissen genoemd, maar had Ton Smaling ‘bewust’ overgeslagen, met de achterliggende gedachte dat de bijzondere mijlpaal die hij had bereikt middels een speciaal tintje de aandacht te geven die dat verdiende. ,,60 jaar lid!”, begon ze haar speech, die direct werd onderbroken door een klaterend applaus uit de zaal. ,,Je bent daarmee het langst lid van onze vereniging en zeker geen gewoon lid, die even komt tafeltennissen en dan weer naar huis gaat, wat overigens ook prima is hoor. Je bent altijd die sportieve jongen gebleven, dat kunnen we wel vaststellen. Maar er zijn ook twee rode draden die jij door onze vereniging laat lopen. Allereerst ben je echt een doener, die naast schoonmaken ook de donderdagochtend-groep begeleid, waarmee je ook allerlei dingen aan het doen bent. Dan komen er weer batjes of ballen uit China voor ‘jouw’ groep. Maar ook je vrijwilligersvergoeding gebruik je om de groep het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Maar je verzorgde eveneens het clubblad, maakte een club- en carnavalslied, verzorgde posters. De rode draad van 60 jaar doen! Ook jouw rode ‘bestuursdraad’ loopt door de club, die van 60 jaar betrokkenheid, die in 1994 al eens werd beloond met de onderscheiding: Lid van Verdienste. Maar we willen nu een stapje verder gaan en jou benoemen tot erelid. Daar zit echter nog wel een kleine maar aan. Daar moet ‘de vergadering’ over beslissen.” Maar nog voor de voordracht in stemming wordt gebracht gaan alle handen al unaniem de lucht en kan Smaling een nieuwe titel op zijn ‘Kracht en Vriendschap-CV’ bijschrijven.

Het feestvarken is zichtbaar vereerd en aangedaan, maar bovenal trots. ,,Via mijn oudste broer ben ik bij de club gekomen en nooit meer weggegaan. Ik heb het altijd geweldig naar mijn zin hier. Maar ik wil het kort houden. Als jullie nog meer verhalen willen horen, geef mij woensdagavond twee biertjes en ik vertel je nog veel meer mooie verhalen over de club. Maar als ik jullie nog een advies mag geven: ‘Ga ook wat doen voor de vereniging, het is echt dankbaar werk en de vereniging is erbij gebaat.” Die mooie woorden doen ook voorzitter Pancras glunderen. ,,Goed om dat van een betrokken lid over onze gezonde vereniging te horen. Echt mooi!”

advertentie
advertentie