Het Nederlands vrouwenvolleybalteam presenteert zich in het Openluchmuseum. Vierde van links, met nummer 8, Demi Korevaar.
Het Nederlands vrouwenvolleybalteam presenteert zich in het Openluchmuseum. Vierde van links, met nummer 8, Demi Korevaar. Dick Martens

‘Wij kijken uit naar het WK’

31 mei 2022 om 09:20 Overig

Demi Korevaar: ‘Ik droom van een topclub’

ARNHEM Over een kleine vier maanden is het zover, dan wordt de eerste bal geslagen van het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen. Plaats van handeling zal dan op 23 september stadion GelreDome in Arnhem zijn. De poulewedstrijden worden vervolgens in Nederland en Polen afgewerkt. In de aanloop naar het toernooi, dat tot en met 15 oktober duurt, presenteerde de selectie van bondscoach Avital Selinger zich vorige week aan de Nederlands sportpers op een toepasselijke en idyllische locatie, het Nederlands Openluchtmuseum. De vooruitblik werd gepresenteerd door de beide toernooidirecteuren en iconen van het Nederlands volleybal Manon Flier en Bas van der Goor.

Dick Martens

,,Aan het WK doen 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen”, blikt Flier alvast vooruit. ,,De provincie Gelderland, als gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen, speelt daarin een prominente rol. Gelderse gemeenten, waaronder ook de gemeente Renkum, gaan de 24 landen huisvesten.” Renkum zal als gastgemeente gaan optreden voor de selectie van Kameroen en worden er allerlei initiatieven ontplooit in de aanloop naar het WK. Zo was international Elles Dambrink onlangs ‘Back to School’ op de Oosterbeekse Marlijnschool om daar een clinic te geven.

Vanuit alle windstreken zijn de speelsters, na hun competities af te hebben gerond, weer neergestreken op ‘thuisbasis’ Papendal om daar de basis te gaan leggen voor een succesvol WK. ,,Daar kijken we nu al naar uit”, aldus de jeugdige Demi Korevaar (21), die via een sportdag, ze was toen 9 jaar, in haar woonplaats Breda met de volleybalsport in aanraking kwam. ,,Samen met een vriendin ben ik daar naartoe gegaan, we vonden het allebei heel leuk en zijn bij De Burgst gaan spelen.” Ze had toen nog geen enkel idee of ze talent had, maar dat werd via RTC-trainingen (Regionaal Training Centrum, DM) al snel duidelijk. ,,Ik werd uitgenodigd voor selectietrainingen, doorliep verschillende nationale jeugdteams en al snel zat ik bij Jong Oranje. Toen besefte ik pas dat ik meer dan gemiddelde aanleg had voor volleybal”, vertelt de international, die met haar 1.88 als middenspeelster geposteerd staat. ,,Dat het zo snel was gegaan besef je je niet eens. Je zit in een soort flow, van beter en beter worden.” Een ontwikkeling die ze nu ook combineert met een studie psychologie aan de Open Universiteit. ,,Dat doe ik voornamelijk online, zodoende kan ik zelf mijn tempo en tijd bepalen.” Via Talentteam Papendal, stapte ze in 2018 over naar de Nederlandse topploeg Sliedrecht Sport, vervolgens verdedigde ze twee seizoenen de kleuren van het Duitse USC Münster en afgelopen seizoen voor Team 22, een mix van aankomende talenten en meer ervaren speelsters, die met elkaar fulltime op Papendal trainen en uitkomen in de Eredivisie. ,,Volgend seizoen ga ik weer naar Duitsland, om bij topclub Schwarz-Weiss Erfurt te gaan spelen. Ik wil mij fysiek, mentaal en speltechnisch verder ontwikkelen en dan is deze club een mooie nieuwe stap op weg naar de absolute top, Italië of Turkije. Een droom. Maar nu eerst op naar het WK, waar ik echt naar uitkijk.”

advertentie
advertentie