Wim Kersten (rechts) voorzitter van Ondernemend Oosterbeek en initiatiefnemer Egbert Sloet van Oldruitenborgh.
Wim Kersten (rechts) voorzitter van Ondernemend Oosterbeek en initiatiefnemer Egbert Sloet van Oldruitenborgh. gertbudding.nl

Oosterbeek Beleeft

29 maart 2023 om 15:32 Overig

OOSTERBEEK Burgemeester Agnes Schaap zegt in de 23e editie van ‘Oosterbeek Beleeft’ nog lang niet klaar te zijn in de gemeente Renkum. Daarmee reageert ze op haar herbenoeming tot 2029. De nieuwe editie van het tijdschrift verschijnt deze week. Het tijdschrift kenmerkt zich vooral door een grote variatie en diversiteit aan interviews, reportages en sfeerverhalen.

Voorzitter van Wim Kersten van winkeliersvereniging ‘Ondernemend Oosterbeek’ is er bijzonder trots op dat Oosterbeek als één van de weinige dorpen in Nederland een eigen zeer professioneel fullcolour tijdschrift heeft. “Het bevat telkens weer verrassende artikelen, interviews en reportages over Oosterbeek én Oosterbekers.”

In zijn column benadrukt de ondernemers-voorzitter de rijke geschiedenis van Oosterbeek, dat eerder dit jaar zelfs tot ‘meest leefbare woonplaats van Nederland’ werd uitverkozen. Egbert Sloet van Oldruitenborgh stond jaren vóórdat die eretitel het Airbornedorp ten deel viel, al aan de wieg van een ‘eigen magazine’ voor Oosterbeek, waarvan nu 23 edities zijn verschenen. 

Om aanwezig te zijn bij de lancering in het vernieuwde Schoonoord, waren alle betrokkenen uitgenodigd in Schoonoord. Behalve de burgemeester, waren onder de aanwezigen ook leden van de Oosterbeekse ondernemersvereniging en alle Oosterbekers die met een interview of reportage in het magazine staan.

De nieuwe uitbaters van Partycentrum De Westerbouwing, Isabelle Willemsen en Ruben Konings, komen uitvoerig aan het woord. Er wordt op het ogenblik nog hard gewerkt om alle verbouwingswerkzaamheden uiterlijk eind april afgerond te hebben. “Want vanaf 1 mei zijn er al 150 reserveringen geboekt. Variërend van personeelsfeestjes tot verjaardagen en huwelijkspartijen”, aldus Isabelle Willemsen. 

Voorzitter Wim Kersten van ‘Ondernemend Oosterbeek’ is er trots op dat de Oosterbeekse glossy opnieuw een veelheid aan verschillende onderwerpen bevat. “De variatie is de één van de sterke krachten: modern en klassiek, maar ook historisch, hip en informatief.” Het magazine is vanaf vrijdag te koop bij Meijer & Siegers en Albert Heijn in het Airbornedorp.

In deze nieuwe editie van het magazine ook een uitvoerig interview met een Oosterbeker, die straaljagerpiloot van beroep is. Hij bestuurt het gevechtsvliegtuig F-35, waarmee hij snelheden haalt van zo’n 1.500 kilometer per uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie