Voor het duel met ZVV'56 stonden, met een afvaardiging van De Dolle Instuivers in hun midden, de SCW-gezichten nog 'op vrolijk'.
Voor het duel met ZVV'56 stonden, met een afvaardiging van De Dolle Instuivers in hun midden, de SCW-gezichten nog 'op vrolijk'. Dick Martens

SCW’23 niet in de polonaise

3 december 2023 om 22:40 Overig

HEELSUM De vooruitzichten en de verwachtingen bij SCW’23 spelers, trainers en supporters waren zaterdagmiddag, voorafgaand aan het duel met ZVV’56 als tegenstander, prima. Vorige week werd immers met 5-0 van Ede/Victoria gewonnen en de Apeldoornse tegenstander was de hekkensluiter van de 5e Klasse B. Nadat ook een afvaardiging van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, met Prins Marcel de Feestbouwer en Hofdame Wendy prominent in hun midden, de wedstrijdbal kwam aanbieden, waarmee Pupil van de Week, Cay, vervolgens liet zien hoe je daarmee moet scoren, kon het SCW-feestje al bijna niet meer stuk. Helaas voor de thuisclub liep het anders. Na ruim 90 minuten stonden de keiharde cijfers op het scorebord: 0-2. Geen reden dus voor een polonaise.

Het contrast na afloop van de verliespartij was groot. Terwijl er twee grote kannen bier de ZVV-kleedkamer werden ingedragen bleef de deur bij de thuisclub lange tijd dicht. Trainer Maarten Kerkhof en zijn spelers moesten de even onverwachte als onnodige 0-2 nederlaag tegen de Apeldoornse hekkensluiter even samen verwerken. Na nog snel een kopje koffie te hebben getapt, zat Kerkhof weliswaar nog hoog in de met heel veel teleurstelling gepaard gaande emotie, maar was hij al wel in staat om zijn analyse te ventileren. Maar eerst was er nog altijd die verbazing. ,,Hoe hebben we deze wedstrijd kunnen verliezen”, foeterde Kerkhof nog zicht- en hoorbaar aangedaan. ,,We speelden bij vlagen prima voetbal, creëerden weer veel kansen, maar in tegenstelling tot vorige week slaagden we er vandaag niet in om die kansen ook in doelpunten om te zetten.”

Vanaf de aftrap was de ‘Renkumse strijdwijze’ duidelijk. ,,Eerst naar voren kijken, dan pas terug”, coachte Kerkhof zijn spelers keer op keer. Kansen leverde die strijdwijze al direct op, treffers nog niet. Kerkhofs collega-trainer, Patrick Vader, had een wat behoudener tactiek gekozen, ZVV speelde meer ‘reactie-voetbal’. Een tactiek die binnen het kwartier zijn vruchten afwierp. ‘Uit het niets’ counterden de Apeldoorners naar de 0-1. Kerkhof moest vervolgens lijdzaam toezien hoe onder andere Jochem Tielen, Roy van Lagen en Jesse Pennekamp fraaie kansen onbenut lieten. ,,De aanvallen die tot die kansen leidden waren prima, maar daar hadden er voor rust toch zeker een paar van benut moeten worden.” In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De thuisclub liep zich stuk op de hechte ZVV-verdediging en de kansen die er toch zeker nog waren stierven te vaak in schoonheid. Vlak voor tijd besliste ‘een Apeldoorns dwarrelschot’ de wedstrijd definitief: 0-2. Kerkhof: ,,We hadden er zoveel zin in en dan wordt het zo’n domper. Het enige verschil met vorige week was, dat je de ballen er nu niet inschiet, toen kwamen we snel met 2-0 voor en konden we die voorsprong ook nog lekker uitbouwen. In de rust zagen we het zeker nog zitten. We kregen direct weer onze kansen, maar het was te vaak ‘net niet’. We zitten echt even in de put, maar niet te lang. Volgende week moeten we weer vol aan de bak.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie