De spelers vieren de winnende treffer van invaller Jesse Pennekamp. Trainer Maarten Kerkhof viert het feestje in 'zijn' dug out.
De spelers vieren de winnende treffer van invaller Jesse Pennekamp. Trainer Maarten Kerkhof viert het feestje in 'zijn' dug out. Dick Martens

Met een goed gevoel in de Lederhose

13 november 2023 om 09:08 Overig

HEELSUM De kantine van SCW’23 was al volledig klaar voor het uitgestelde Oktoberfest. Daar met een driepunter kunnen binnenstappen zou dan lekker zijn. Mogelijk, dat dat in de hoofden van spelers en trainer Maarten Kerkhof in de voorbereiding naar het duel met De Veluwse Boys heeft meegespeeld, want aan ‘die opdracht’ werd met glans, passie en hartstocht voldaan. Het werd op Sportpark Wilhelmina na een 1-1 ruststand uiteindelijk 2-1 voor de thuisclub. De gevierde man en verantwoordelijk voor de euforie en een bij voorbaat al geslaagde ‘Oktoberfest-avond’ was invaller Jesse Pennekamp, hij was het die in extremis, de 94e minuut’ de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Voor rust waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, al schoot de thuisploeg met een vroege voorsprong (doelpunt Jochem Tielen, in de 4e minuut) als een raket uit de startblokken (1-0). Wat volgde waren twee ploegen die ‘flipperkastvoetbal’ speelden. Rommelig, veel balverlies over en weer, maar wel met aanvallende intenties en in een hoog tempo. Maar omdat de nauwkeurigheid en de eerste balaanname nogal eens te wensen over liet ‘flipperde’ het duel alle kanten op. Door een kleine onachtzaamheid in de SCW-defensie kregen de gasten in de laatste fase voor rust toch nog de gelegenheid om vanaf de strafschopstip weer langszij te komen. SCW-doelman Rick Beekhuizen was kansloos op de inzet van Reinier Kok: 1-1.

Na rust werd er door beide ploegen aantrekkelijker gevoetbald, met de meeste kansen voor de thuisploeg en een uitblinkende Sven Kerkhof als grote initiator. De frêle aanvaller kon vaak alleen maar ‘met de botte bijl’ tot staan worden gebracht. Toch leek het duel op een 1-1 gelijkspel uit te draaien, maar het was Jesse Pennekamp die zijn prima invalbeurt bekroonde met de winnende treffer (2-1). Het leidde tot dolle vreugde binnen en buiten de lijnen. Maar de buit was nog niet binnen en de gasten leken alsnog met een niet meer verwacht punt naar Garderen te kunnen gaan afreizen, maar tot opluchting van ‘heel’ SCW’23 keurde scheidsrechter Luuk Adams de treffer af vanwege buitenspel. Blijdschap bij de thuisclub, frustraties bij de gasten. ,,We wisten, dat we het zwaar zouden krijgen”, aldus trainer Kerkhof na afloop. ,Zij hadden alleen nog maar van Zuid-Arnhem verloren. Voor rust vond ik het gelijk opgaand, maar na rust waren wij beter en dan wordt het op zo’n zacht en wat drassig veld toch best wel een spektakel. Wij kregen fraaie kansen na prachtige snelle omschakelmomenten. Helaas voor ons was hun keeper prima in vorm en ‘een sta in de weg’. Dan is het natuurlijk geweldig dat Jesse in die slotfase nog de 2-1 scoort. Mooi voor hem en voor ons natuurlijk. Zeker na rust hebben we aangetoond ‘gewoon’ met de beste ploegen mee te kunnen. Ik hoop dat we dat nu ook regelmatiger kunnen laten zien. Het goede gevoel is er en zeker na die dreun die we vorige week opliepen, is het dan fijn om te zien, dat de jongens daar overheen zijn gestapt. Maar nu eerst met dat goede gevoel ‘in de Lederhose’.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie