Afbeelding
Foto: Juliya via Pixabay

De 3 tofste festivals in Amersfoort voor deze zomer

14 juni 2023 om 15:05 Partnercontent

Amersfoort is bij uitstek de plek om een festival te bezoeken! De prachtige historische binnenstad met karakteristieke grachten, middeleeuwse gebouwen en gezellige pleinen heeft alles wat je nodig hebt tijdens een fijne dag uit. Parkeren in Amersfoort kan op veel verschillende plekken, dus je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of het gebruik van een taxi. We vertellen je in dit artikel graag meet over 3 jaarlijks terugkerende festivals waar we naar uitkijken deze zomer!

Amersfoort World Jazz Festival (15 t/m 20 augustus 2023)

Van 15 tot en met 20 augustus vindt de 44e editie van het Amersfoort World Jazz Festival plaats. Dit bruisende festival presenteert een avontuurlijk programma met meer dan tachtig concerten op zowel binnen- als buitenpodia in het historische centrum van Amersfoort. Dit jaar zijn de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof gewijd aan een bijzonder thema of initiatief.

Op dinsdag 15 augustus wordt het festival geopend met een weergaloze muzikale reis door Latijns-Amerika en de Caribische eilanden. Het podium wordt betoverd door de CaboCubaJazz band, Izaline Calister en Steven Brezet, die de rijkdommen van deze regio tot leven brengen. Daarna nemen we een duik in de energieke mix van flamenco, fado en gipsyjazz langs de kusten van de Middellandse Zee, verzorgd door de BvR Flamenco Big Band en het Moses Rosenberg Trio.

Op een andere avond eren we de eeuwenoude, maar vaak onderbelichte, band tussen klassieke muziek en jazz. Het New Jazz Orchestra en Eric Vloeimans zorgen voor een meeslepende ervaring waarbij deze twee genres op harmonieuze wijze samensmelten.

De vrijdagavond belooft een ware multiculturele totaalervaring te worden, waarin verschillende culturen samenkomen en elkaar verrijken.

Kannen & Kruiken (25 t/m 28 augustus)

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus keert Kannen & Kruiken eindelijk terug naar het Burgemeester Brouwerplantsoen. Je doet er goed aan om van tevoren te kijken waar je het beste kunt parkeren met de parkeerapp, zodat je precies weet waar je naartoe moet navigeren. Tijdens dit evenement kun je genieten van bewezen bieren van gerenommeerde brouwerijen, of juist nieuwe brouwsels ontdekken van opkomende brouwerijen en ambachtelijke frisdrankmakers. Barista’s en brouwers staan klaar om zowel de vroege vogels als de borrelaars te voorzien van hun favoriete drankje in het gewenste glas.

Neem plaats op het terrastival en laat je verwennen met heerlijke gerechten die perfect samengaan met de drankjes. De sfeervolle achtergrondmuziek zorgt voor de juiste ambiance en maakt de ervaring compleet.

Het beste van alles is dat de toegang tot Kannen & Kruiken zoals altijd gratis is. Je betaalt alleen voor je eerste herbruikbare glas. Dus hef het glas en proost op een geweldige tijd!

Spoffin (26 t/m 28 augustus)

Ben je klaar voor een zomers weekend vol geweldige theatershows? Elk jaar worden in het centrum van Amersfoort de meest bijzondere theatervoorstellingen opgevoerd, variërend van dans tot circus en meer. Je wilt dit toch niet missen!

Dit jaar brengen 666 Entertainment en De Vliegende Koffer, R405 en Mr Mustache objecttheater naar jullie toe. De Italiaanse Mr Mustache laat zich daarbij inspireren door het klassieke Italiaanse straattheater, terwijl R405 een nieuwe draai geeft aan het verhaal van Roodkapje. Ana Jordão & Vincent Kollar combineren dans en circustheater in hun voorstelling. Ook de Nederlandse groepen Collectief DansBlok en Company TiNaNiNaNi verrassen de bezoekers van Spoffin met dansoptredens. En niet te vergeten Joe Garbett Dance, die met zijn voorstelling Get Lost een unieke productie neerzet. Zijn podium is een kaart die zich letterlijk ontvouwt.

Kortom, er staat een gevarieerd aanbod aan theatershows voor je klaar tijdens dit zomerse weekend. Zorg dat je erbij bent!

advertentie
advertentie