Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederland heeft vakantiegangers ontzettend veel te bieden

27 mei 2022 om 06:29 Partnercontent

Wie denkt dat je voor een ontspannen of juist actieve vakantie ver buiten Nederland moet kijken, heeft het mis. De afgelopen twee jaar hebben veel toeristen de charme van ons eigen land ontdekt. Ze kiezen voor een vakantie in de Achterhoek, een vakantie op de Veluwe of bijvoorbeeld een bezoek aan de verschillende Nederlandse Waddeneilanden. Zeker Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog zijn in trek. Het leuke aan deze plekken in Nederland is dat je er een combinatie van natuur, cultuur en ontspanning vindt. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen, vindt er ontzettend gezellige plaatsen waar het fijn vertoeven is op de diverse terrassen en je kunt ontspannen bij een meer of aan zee. Wat zijn volgens jou de mooiste vakantiebestemmingen in eigen land?

Weekendje weg naar de Veluwe en Betuwe

Een vakantie op de Veluwe is niet alleen in de zomermaanden interessant. Overweeg ook eens een weekendje weg te boeken naar deze bestemmingen. Of trek in de voorjaarsvakantie naar de Veluwe. In het bijzonder, wanneer je in de weersvoorspellingen ziet dat het de komende dagen droog en zonnig is. Je kunt er prachtig wandelen. Geniet van de fraaie natuur, om de dag vervolgens af te sluiten op de terrassen in een plaats als Arnhem of Apeldoorn. Wanneer je het bezoek aan de Veluwe goed plant, kun je genieten van de bloeiende heidevelden. Over het algemeen staat de heide in de periode tussen half augustus en half september in bloei. Het zorgt voor een heuse paarse zee.

Vakantie in eigen land iets minder populair dit jaar 

Ten opzichte van de zomer van 2021 kiest dit jaar een kleiner aantal gezinnen voor een vakantie in eigen land. Recent gepubliceerde cijfers tonen dat circa 29% van de Nederlandse huishoudens dichtbij huis blijft. Vorig jaar lag dat percentage nog op circa 39%. Een van de redenen die door veel mensen genoemd wordt om voor een vakantie buiten Nederland te kiezen, is de kans op slecht weer in de zomer. Het aantal zomerse dagen in de zomer van 2021 viel behoorlijk tegen; dit aantal lag veel lager dan het gemiddeld van de laatste decennia. Je herinnert je de zeer natte dagen in met name het zuiden van Nederland wellicht nog.

Populaire bestemmingen in het zuiden van Europa

De meeste mensen die Nederland verlaten in de zomerperiode kiezen voor een vakantie in landen als Spanje, Italië, Portugal en Kroatië. In deze landen ben je nagenoeg verzekerd van mooi weer. Daarbij kun je ook in deze landen prachtig wandelen en fietsen, evenals dat je hier een ruime keuze hebt aan gezellige terrassen in steden als Barcelona, Rome, Madrid, Lissabon en Porto. Wacht niet te lang met het boeken van een vakantie; het aantal Nederlanders wat al een vakantiebestemming gekozen heeft ligt hoog. 

advertentie
advertentie