'Team Loenen' is trots op 'hun' winkel. Midden, achter vader Jan, Ina Bakker-Loenen, de drijvende kracht en inspirator van de woon- en tuinwinkel.
'Team Loenen' is trots op 'hun' winkel. Midden, achter vader Jan, Ina Bakker-Loenen, de drijvende kracht en inspirator van de woon- en tuinwinkel. Dick Martens

Woon- en Tuinwinkel Loenen een begrip

7 juni 2022 om 20:20 Zakelijk

‘125+2 jaar! Daar zijn we trots op’

RENKUM De Renkumse Groeneweg is een straat waar voornamelijk woonhuizen staan, op een meer dan fraaie uitzondering na, de nummers 76 en 78. Daar straalt de bloemen- en plantenpracht van Woon- en Tuinwinkel Loenen je tegemoet, maar zeker ook van wat je achter de voordeur van het monumentale pand aantreft word je blij en misschien ook wel een beetje ‘hebberig’. Met passie- en liefde ingerichte en gedecoreerde vertrekken, waar je al snel denkt ‘gewoon’ bij iemand op visite te zijn. Eigenlijk is dat ook zo, wantje bent te gast bij Ina Bakker-Loenen. Zij en haar man Pieter zijn alweer de vierde generatie die met volle overgave gezorgd heeft, dat de woon- en tuinwinkel niet alleen in Renkum, maar ook in de verre omgeving, een begrip is en dat al 125 +2 jaar lang.

Dick Martens

,,Ja en dat bijzondere jubileum wilden we natuurlijk 2 jaar geleden al vieren”, legt Ina uit. ,,Juist in 2020 was het precies 25 jaar geleden dat Pieter en ik, in 1995, de zaak, die toen 100 jaar bestond, overnamen. Corona gooide roet in het eten, maar dat bijzondere feit wilden wij zeker alsnog vieren. We gaan op 18 juni het glas heffen op 125+2 prachtige jaren en op de mooie jaren die nog gaan komen. Iedereen is dan tussen 14.00 en 18.00 uur welkom.”

Aan de vooravond van die heuglijke en bijzondere gebeurtenis blikken Ina en vader Jan terug op ‘vroeger’, maar praten ook heel graag over ‘het nu en de toekomst’ van hun fraaie winkel. ,,Ja, het is zeker niet de winkel van mij alleen”, benadrukt Ina. ,,We doen het samen. Met mijn team, mijn man en kinderen, maar zeker ook nog met mijn ouders.” Vader Jan, met zijn onvermijdelijke blauwe stofjas aan, knikt instemmend. ,,Ik vind het heel fijn dat Ina, de vierde generatie dus, de winkel wilde voortzetten. Dat is heel mooi en dat in het pand waar ik 87 jaar geleden geboren ben. Elke woensdag help ik Ina nog mee”. Voor beiden voelt het als ‘hun’ thuis. Voorheen werden er alleen zaden en dierbenodigdheden verkocht, maar dat was niet echt Ina’s ding. ,,Maar wonen wel. Ik heb altijd mijn verlanglijstje gehad en dat heb ik nog steeds. Waar ik ook ben, altijd zit de winkel in mijn hoofd. Dat ondernemerschap vind ik geweldig. Maar ik ben nog lang niet klaar, zit nog vol ideeën en wensen. Na 27 jaar ligt hier nog steeds mijn passie, het geeft mij energie. We geven ook eenmalig voor onze klanten een krantje uit, ook een van mijn wensen. De historie en veel wetenswaardigheden over de winkel worden erin beschreven. Dan is een jubileum als dit 125 + 2 jaar iets waar we trots op zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie