Olga Commandeur inspireerde bij de opening van het Beweegplein Renkum' direct al enkele bezoekers om de toestellen te komen proberen.
Olga Commandeur inspireerde bij de opening van het Beweegplein Renkum' direct al enkele bezoekers om de toestellen te komen proberen. Dick Martens

Olga Commandeur zet ‘Renkum in beweging’

18 mei 2023 om 07:38 Activiteiten

Grote belangstelling bij opening ‘Beweegplein Renkum’

RENKUM ‘Ja, leuk toch, echt geweldig’. Het waren de alleszeggende eerste woorden van Olga Commandeur, de voormalig topatlete en ‘het gezicht’ van het dagelijkse beweegprogramma op televisie ‘Nederland in Beweging’. Woensdagmiddag deed ze dat in Renkum nog eens dunnetjes over. De aanleiding was de feestelijke opening van het ‘Beweegplein Renkum’ aan het Europaplein. Na dat ze de vele belangstellenden al met een korte warming up in beweging had gekregen, verrichtte ze samen met wethouder Marinka Mulder de officiële opening. Na een aftelmoment en een gezamenlijke druk op ‘de rode knop’ spoot de confetti over de gloednieuw tuin. Renkum was een fraaie ‘sportieve ontmoetingsplek rijker, die onmiddellijk fanatiek gebruik werd, onder de inspirerende aanwijzingen van de onvermoeibaar enthousiaste Olga Commandeur.

Dick Martens

GEWELDIG INITIATIEF ,,Mooi ook al die kleurtjes en met een speeltuin voor de kinderen ervoor”, aldus een stralende Commandeur. ,,Ik vind dergelijke initiatieven geweldig, maar zeker ook enorm belangrijk. Sowieso lekker in de buitenlucht, je moet goed voor jezelf zorgen, in beweging blijven. En wat bovendien heerlijk is, dat je dit samen met je kinderen en je kleinkinderen kunt doen. Elkaar een beetje uitdagen, het is ook de bedoeling, dat je hier weer spelenderwijs vaardigheden op gaat doen, die je straks ook in het dagelijks leven kunt gaan gebruiken. En elkaar ontmoeten is natuurlijk ook heel belangrijk, het moet een trefpunt gaan worden, waar je na afloop van je oefeningen ook amen, bijvoorbeeld in Het Huis van Renkum, een kopje koffie gaat drinken.”

RENKUMS HOOGTEPUNT Ook wethouder Mulder was laaiend enthousiast over het Beweegplein, maar ook over het enthousiasme van Olga Commandeur, maar ook over de initiatiefnemers. ,,Ik sprak afgelopen weekend mijn oma nog. Die was ‘stik jaloers’ dat ik haar heldin, Olga Commandeur, ging ontmoeten.” ‘Oma’ vond het jammer dat Commandeur met Nederland in Beweging was gestopt. Richting Commandeur sprak ze met een kwinkslag: ,,Jij noemde het ‘stoppen op je hoogtepunt’. Maar toen zeiden wij hier in Renkum al tegen elkaar, dat dat pas was na vanmiddag, want dit is voor ‘ons Renkummers’ natuurlijk ook een geweldig belangrijk hoogtepunt. Daarbij wil ik benadrukken wat een enorme rijkdom het is, echt goud, dat wij zulke inwoners als Inge Blom in onze gemeente hebben. Zij heeft het initiatief genomen om hier iets moois neer te zetten.”

KLATEREND APPLAUS Mulder wordt onderbroken door ‘een klaterend applaus’ voor de van trots glimmende Blom, die als fysiotherapeut werkzaam is bij Fysiotherapie De Waag, op een steenworp afstand van ‘haar’ Beweegplein. ,,Ik hoop, dat heel veel Renkummers hier gebruik van gaan maken”, vervolgt de wethouder. ,,Het ziet er fantastisch uit en ik zag dat er ook al volop gebruik van wordt gemaakt.” Zelf voegde ze de daad bij het woord en deed even ‘een beweegrondje’, gevolgd door vele bezoekers. Het leek er nu al op, dat de Beweegtuin zijn waarde al aan het bewijzen was. ,,In een gemeente als Renkum, waar we met zijn allen toch ook vitaal oud willen worden, is dit initiatief echt zo belangrijk”, besloot Mulder. Ook voormalig huisarts in Renkum Arjan van Andel hield nog een inspirerend pleidooi over het belang van beweging, goede voeding en krachttraining, waren er standjes met gezond eten en gaf ook het Sport- en Beweegteam Renkum acte de precense.

De openingshandeling door Olga Commandeur (linsk) en wethouder Marinka Mulder. Rechts met bloemen, initiator van het eerste uur, Inge Blom.
Olga Commander zet 'Renkum in Beweging'.
Enthousiasme bij Olga Commandeur en de vele belangstellenden.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie