De eigenaars van Eetcafé Bender, Robert en Simone van Wijk, zijn trots op het feit, dat ze alweer 5 jaar in Renkum actief zijn.
De eigenaars van Eetcafé Bender, Robert en Simone van Wijk, zijn trots op het feit, dat ze alweer 5 jaar in Renkum actief zijn. Dick Martens

Eetcafé Bender al 5 jaar in Renkum

12 mei 2023 om 09:40 Overig

RENKUM Welke Renkummer kent het karakteristieke pand op de hoek van de Molenweg en de Groenendaalseweg niet? Als pension, of als café, maar inmiddels zeker ook als ‘Eetcafé Bender’. Met dank aan Robert en Simone van Wijk, die alweer vijf jaar geleden daar hun ‘nieuwe droom’ realiseerden. ,,En daar zijn we best wel trots op”, aldus het ondernemersechtpaar ‘stralend’ in de lentezon op ‘hun’ terras.

,,Op 16 mei 2018 zijn we destijds opengegaan, het pand stond al ruim een jaar leeg en via via kwamen wij hier terecht”, blikt Robert terug naar de beginfase. ,,We hadden al 20 jaar een cateringbedrijf en we wilden eigenlijk wat anders. ‘Van huis uit’ ben ik altijd gastheer geweest en wilde toch wel weer terug naar ‘het restaurantgebeuren’. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie, in eerste instantie in de regio Wageningen-Ede, maar toen kwam ‘ineens’ dit pand voorbij. We hadden beiden eigenlijk al snel het gevoel dat we hier, in dit mooie karakteristieke Renkumse pand, onze uitdagingen en kansen konden gaan realiseren.”

Het pand is van 1928 en in 1931 was het al een pension. Waarna er vervolgens een keur aan uitbaters hun professie uitoefenden. Voor Robert, die in de keuken staat en Simone, die als gastvrouw optreedt, woonden oorspronkelijk in Bennekom, maar zijn sinds drie jaar ‘echte Renkummers’ geworden, daadwerkelijk aan de slag konden moest er nog wel het een en ander gebeuren. ,,Het was toch een beetje een puinhoop, veel van het interieur en de apparatuur was kapot, dat en nog veel meer hebben we inmiddels vervangen. Ons eerste jaar was lastig en natuurlijk ook de coronatijd was even doorbijten, maar inmiddels zit de loop er weer goed in. De weekenden zitten we in de regel altijd vol, daaruit blijkt, dat we in die vijf jaar toch wel wat hebben opgebouwd. We hebben veel vaste gasten, die het waarderen, dat we naast onze ‘vaste kaart’ ook ‘een wisselende kaart’ hebben. We gebruiken kwalitatief goede producten. Tevens zijn onze Spareribs en Chicken Wings in coronatijd en nu nog steeds als afhaalmenu, maar ook ‘van de kaart’, een topper geworden en gelukkig ook gebleven. Het recept hebben we overgenomen van Piet van der Steen, die zijn zaak De Heksenketel in Ede verkocht. Ook kunnen we onze klanten een aantal mooie ‘speciaal bieren’ aanbieden. We hebben zes bierkranen, Swinckels en Bender Blond zijn onze vaste bieren en dan hebben we nog vier regelmatig wisselende bieren op de tap.”

Maar ‘Bender’ is meer. ,,We hebben ook een buurtfunctie”, vult Simone aan. ,,Niet alleen komt al ons personeel ‘uit de buurt’, maar ook hielden bijvoorbeeld de bewoners van de Molenweg en de Groenendaalseweg hier hun Nieuwjaarsborrel, organiseren we maandelijks Blues@Bender en samen met ‘Renkum Leeft’ de populaire Bender Pub quiz. Ook houden we goedbezochte wijnproeverijen en Bockbier-avonden. Kortom wij voelen ons hier echt thuis en zijn ook blij, dat ‘Renkum’ ons waardeert en weet te vinden.”

Voor info: www.eetcafebender.nl

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie