De SCW-verdedigers Niels Leertouwer (links) en Niels Jansen houden de gelederen gesloten voor 'Mo' Ahmed gevaarlijk kan worden.
De SCW-verdedigers Niels Leertouwer (links) en Niels Jansen houden de gelederen gesloten voor 'Mo' Ahmed gevaarlijk kan worden. Dick Martens

SCW’23-trainer Kerkhof: ‘Frustrerende middag’ na opnieuw een nederlaag tegen WVV Wageningen

3 maart 2024 om 19:32 Overig

 ‘Renkumse’ treffers vellen SCW’23

Door Dick Martens

WAGENINGEN In het nog maar korte bestaan van fusieclub SCW’23 zal de nederlaag die de ploeg van trainer Maarten Kerkhof op 7 oktober vorig jaar leed ongetwijfeld een van de pijnlijkste zijn geweest. Op het eigen Sportpark Wilhelmina werd tegen streekgenoot WVV Wageningen een 2-0 voorsprong bij rust, in een tweede helft die bol stond van de hectiek, volledig weggegeven. Het werd in Heelsum uiteindelijk 2-4. Zaterdag stonden de streekgenoten opnieuw tegenover elkaar. In een wedstrijd met aanmerkelijk minder hectiek, met bij vlagen wat beter voetbal, maar wel met dezelfde winnaar: WVV Wageningen. Saillant detail was dat de gasten werden geveld door twee ‘Renkumse’ treffers. Bij rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (1-1). In de tweede helft kwamen alleen de gastheren nog tot scoren: 2-1.

,,Een frustrerende middag”, dat was de korte, maar niets aan duidelijkheid overlatende analyse van SCW’23-trainer Maarten Kerkhof, na  de nederlaag. ,,We wilden uiteraard dolgraag revanche nemen op de thuisnederlaag. We werden daarin gesterkt door ons prima optreden van vorige week tegen kampioenskandidaat GVC, maar het mocht helaas niet zo zijn.” 

Nadat ‘Pupil van de Week’, Jesse, beide ploegen had laten zien hoe er gescoord diende te worden ontspon zich op de lastig te bespelen grasmat vooralsnog een wedstrijd die in het teken stond van aftasten en zo min mogelijk risico’s nemen. Niet onlogisch was dan ook, dat er in beide strafschopgebieden maar weinig gebeurde. Het was daarbij ook niet vreemd dat de spelers die de laatste weken het productiefst waren voor hun club, Hannes Rensen bij WVV Wageningen en Sven Kerkhof bij SCW’23 het dichtst bij de openingstreffer waren, doeltreffend waren zij echter nog niet. Toch vielen er voor rust nog twee treffers, in de zelfde minuut, de 37e. Eerst was het Wageningen-middenvelder Lenie Onderstal die zijn ploeg op voorsprong zette (1-0), maar vanaf de aftrap was het Jesse Pennekamp, die een vloeiende aanval met een fraai schot tot gelijkmaker ‘omtoverde’: 1-1. In de tweede helft stelde de thuisploeg al snel orde op zaken en was het aanvalsleider Rensen die zijn werklust beloond zag worden met de na later bleek, winnende treffer (2-1). Saillant detail was, dat juist ‘Renkummers’ Lenie Onderstal en Hannes Rensen, beiden met een verleden bij onder andere CHRC en RVW, de clubs die samen met Redichem zijn samengesmolten tot SCW’23, het vonnis over de fusieclub velden. Dat uiteraard tot tevredenheid van ‘hun’ huidige trainer Johan Capelleveen. ,,Of de winst gestolen was? Nee, dat vind ik niet. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, getuige ook de 1-1 ruststand, maar daarna vond ik, dat wij op basis van strijdlust en de kansen die wij creëerden uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Ik ben ervan overtuigd, dat als wij dit wekelijks kunnen opbrengen wij lekker mee blijven doen en wie weet waar dat nog toe kan leiden.” Meer ‘analysetijd’ gunde de winnende trainer zich niet, want vanuit de kantine klonk al de muziek van Boy van der Meijde. ,,We gaan nu eerst ‘even’ een feestje bouwen!”

advertentie
advertentie