SCW'23-aanvaller Jochem Tielen kreeg al snel een prima kans, maar hij slaagde er niet in de Zuid Arnhem-doelman te passeren. Dick Martens

SCW’23 vergeet zichzelf te belonen

15 april 2024 om 15:18 Overig

OVC’85 moet zege aan ESA laten (2-1)

Door Dick Martens

HEELSUM In Heelsum leek thuisclub SCW’23 een gewillig slachtoffer te gaan worden van de nummer drie op de ranglijst, Zuid Arnhem. Binnen 20 minuten leidden de Arnhemmers al met 0-2 en leken de gasten een makkelijk Heelsums middagje tegemoet te gaan. Maar de ploeg van trainer Maarten Kerkhof toonde karakter en egaliseerde, door doelpunten van Stefan Aalbers en Rick Kelderman, de stand nog voor het rustsignaal (2-2). In die stand kwam na rust geen verandering meer. OVC’85, uitkomend in de 3e Klasse A, leek in Arnhem waar ESA bestreden diende te worden op weg naar een stunt. Halverwege leidden de Oosterbekers, door een doelpunt van Stijn van der Weerd nog met 1-0, maar na rust ging het toch weer mis en waren het de gastheren die uiteindelijk de winst voor zich opeisten: 2-1.

REGELMAAT ,,In de beginfase, hoewel wij door Jochem Tielen wel direct een fraaie kans kregen om de score te openen, lieten we ons toch wat overrompelen door Zuid Arnhem. Onnodige fouten leken ons al snel kansloos te maken, maar gelukkig richtten we ons op tijd weer op, waardoor we weer ‘in de wedstrijd kwamen’ en ook scoorden. Dat was voor ons dan ook het sein om in de tweede helft door te pakken”, legt Kerkhof uit. ,,Daar leken we ook naar op weg. We kregen de kansen om op voorsprong te komen, waaronder ook nog een strafschop, maar qua afronding hadden we het geluk niet aan onze zijde. Jochem (Tielen) miste de strafschop.” De aanvaller stond, nadat ploeggenoot Stefan Aalbers de voorgaande twee strafschoppen had gemist, nu als nummer één op het lijstje van Kerkhof. Juist in de fase waarin Tielen de strafschop miste, hapte Zuid Arnhem naar adem. De Arnhemmers waren rijp voor de slacht. ,,Maar wij verzuimden daar het optimale rendement uit te halen. Jammer, want door de twee gelijke spelen is onze rol in de derde periode ook vrijwel uitgespeeld. De opdracht is nu om de competitie met goed voetbal uit te spelen, te bouwen richting volgend seizoen, zodat we daar met een goed gevoel aan kunnen gaan beginnen. We hebben in veel wedstrijden aangetoond, dat wij het niveau prima aankunnen. Maar daar moet volgend seizoen meer regelmaat in komen.”

NIET OPGEVEN Ook OVC’85 trof een Arnhemse opponent, maar ook de ploeg van interim-trainer Herman Harleman slaagde er niet in om ‘een driepunter’ uit het vuur te slepen. OVC’85 zakte door het verlies en de zege van concurrent De Treffers naar de laatste plek in 3A en omdat ook ZZC’20 drie punten kon bijschrijven lijkt ook de ontsnapping aan degradatie via de nacompetitie onhaalbaar. In de eerste helft speelden de Oosterbekers een prima partij en namen dan ook volkomen verdiend de leiding. Het enige minpuntje was het feit, dat er niet ruimer afstand kon worden genomen. Maar na rust speelde er een ander OVC op Sportcentrum Rijkerswoerd en zeker na het uitvallen van sterkhouder Thijs van Gestel verdween ook de rust op het middenveld en was ook de controle ineens weg. ,,Het wordt weliswaar moeilijk”, opperde Harleman. ,,Maar we geven de strijd niet op.” Zaterdag ontvangt OVC’85 in eigen huis JVC Cuijk, aftrap 14.30 uur.