'De drie Musketiers', oma Amelia, moeder Chantal en Jessy, hopen oprecht, dat 'hun' crowdfundactie resultaat zal gaan opleveren.
'De drie Musketiers', oma Amelia, moeder Chantal en Jessy, hopen oprecht, dat 'hun' crowdfundactie resultaat zal gaan opleveren. Dick Martens

Graag nieuwe rolstoelauto voor Jessy

12 september 2023 om 13:43 Overig

WOLFHEZE Ede en Bennekom waren vorige week in de ban van het bezoek aan beide plaatsen van Koning Alexander en Koningin Maxima. Veel inwoners van beide en omliggende plaatsen lieten zich de kans niet ontnemen om een glimp van ket Koninklijk paar op te vangen. Zo ook de mensen die zich rondom de accommodatie van de Bennekomse korfbalvereniging DVO hadden verzameld. Getooid met bloemen of tekeningen probeerden zij de aandacht te trekken en op die manier, soms door de spijlen van een hek, hun cadeautjes aan te kunnen bieden. Chantal Meijer uit Wolfheze was een van hen, maar zij stond er ‘met een missie’, namelijk aandacht vragen voor de behoefte van een rolstoelauto die ze nodig heeft om haar 14-jarige dochter Jessy te kunnen vervoeren. Het lukte haar de flyer die ze voor haar crowdfundactie had gemaakt aan Koningin Maxima te geven. Ze ontving nam die met een mooie glimlach aan en wenste Chantal ‘heel veel succes met de actie’. Het wachten is nog wel op ‘een Koninklijke donatie’.

Een weekje later, in haar woning in Wolfheze, waar Jessy samen met ‘oma Amelia tekenfilms bekijkt, blikt Chantal (38) terug op die bijzondere ontmoeting, vertelt ze uitvoerig over Jessy (’zij is mijn alles en samen met oma zijn wij echt de 3 Musketiers’) en de wens, dat de actie resultaat gaat opleveren. In de flyer (’Koningin Maxima was er oprecht in geïnteresseerd’) laat Chantal haar dochter spreken: ‘Mijn moeder heeft een oudere Kangoo en daar past mijn rolstoel niet meer goed in. Een aangepaste auto kost veel centjes. Jullie hulp is hard nodig’.

Chantal en Jessy kwamen vanwege een vervelende thuissituatie, vanuit Zeeland, twee jaar geleden, in Wolfheze wonen. ,,We waren heel blij, dat we hier in deze rustige en mooie woning terecht konden. Helemaal aangepast aan Jessy. Door vorige acties en een subsidie is er een snoezelkamer met waterbed en een verstelbaar bad gekomen. Ook heeft ze een mooi aangepast bed.” Inmiddels is Jessy  ’een spontane puber’, zoals Chantal haar omschrijft, maar qua ontwikkeling zal ze altijd, 2,5 jaar blijven, omdat ze een chromosoom deletie heeft. ,,Zij mist ‘een stukje 14q32.2’, de enige in de wereld die dat heeft. ,,Jessy heeft ook epilepsie, scoliose en is hypermobiel, daarom is ze ook rolstoelafhankelijk. Ze heeft nu een handbewogen rolstoel, met een speciaal op maat gemaakte rugleuning. Die rolstoel is ook vrij groot en is daardoor moeilijk in de auto, die ik nu heb, te krijgen. Een nieuwe is dan ook noodzakelijk en meer dan welkom. Maar een aangepaste auto is prijzig, tussen de 25- en 30.000 euro. Dat kan ik natuurlijk niet betalen, vandaar ‘onze’ actie. Ik ben nu enige weken aan het flyeren. Ik was al in Oosterbeek, Renkum en Doorwerth. Heb al veel respons gekregen. De teller stond vandaag al op € 2.450,00. En ik hoop natuurlijk dat onze actie zal slagen. Dat zou zo mooi zijn!” 

Voor donaties:  https://gofund.me/780ebd73

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie