De eerste ALV van SCW'23 is een feit. Weer een historisch 'Renkums voetbalmoment'.
De eerste ALV van SCW'23 is een feit. Weer een historisch 'Renkums voetbalmoment'. Dick Martens

SCW’23 blijft maar historie schrijven

2 november 2023 om 20:42 Overig

RENKUM Dat de Renkumse voetbalverenigingen CHRC, Redichem en RVW dit jaar zijn samengesmolten tot één club, SCW’23, zal inmiddels niemand in voetbalminnend Renkum, Heelsum en weide omgeving zijn ontgaan. Nadat de leden van de drie clubs hun fiat aan de fusieplannen hadden gegeven, draaiden de diverse commissies ‘op volle toeren’ om voor- en achter de schermen te kunnen bewerkstelligen dat ‘hun’ SCW’23 ook daadwerkelijk organisatorisch en voetballend aan het seizoen 2022-2023 kon beginnen. Die missie slaagde met glans getuige de positieve geluiden die te horen waren op de eerste officiële Algemene Leden Vergadering (ALV), waar onder andere het spiksplinternieuwe bestuur werd gekozen. Ook alweer een ‘historisch moment’ voor de nieuwe fusievereniging. 

De voetballende leden gingen hun wedstrijden spelen, het overgangsbestuur bestuurde en op Sportpark Wilhelmina genoten al veel ‘Renkummers’ van de verrichtingen en de geneugten van de nieuwe fusieclub. Het waren aaneenschakelingen van historische ‘Renkumse’ voetbalmomenten en daar kwam er afgelopen vrijdag alweer een bij: De eerste officiële Algemene Leden Vergadering (ALV). 

Dat de ruim 950 leden nog even moeten wennen aan ‘hun’ nieuwe club bleek uit de opkomst. Nog maar 69 leden vonden de weg naar hun allereerste SCW’23-ALV. Jammer, want de ‘nietkomers’ misten toch wel het een en ander. Zij hadden bijvoorbeeld mee kunnen stemmen tijdens de verkiezingen van nieuwe bestuurs- en commissieleden. Maar voor het zover was werden de wel aanwezige leden door Koen Beenen, Peter van Dam en Rini Ernst, leden van het overgangsbestuur, meegenomen in de ontwikkelingen ‘tot nu toe’. Van het ‘omkatten’ van het sportpark en onder het motto: ‘Het bier moet schuimen’, het (her) inrichten van de kantine en van het overzetten van het ledenbestand richting KNVB, het indelen van de teams, tot het bestellen van de nieuwe clubkleding. Op wat kinderziektes na was dat met heel veel inspanningen en wat extra SCW-uurtjes prima gelukt. Het werd tijd voor het door de leden stemmen op de kandidaten van het nieuwe bestuur. Verrassende namen stonden er niet op het stemformulier, het stemmen leek een formaliteit en was dat uiteindelijk ook. De kandidaten voor de diverse bestuursfuncties, Koen Beenen (voorzitter), Peter van Dam (vicevoorzitter), Rini van Ernst (penningmeester) en Chanise van den Brink (secretaris) werden unaniem gekozen. De nieuwe voorzitter was uiteraard blij met de uitkomst van de stemming. ,,Ik wil iedereen bedanken voor het in ons ‘uitgesproken’ vertrouwen en samen gaan wij er alles aan doen om het door jullie in ons gestelde vertrouwen verder uit te bouwen. Dat ‘ons’ SCW’23 een mooie toekomst tegemoet zal gaan. Het warme applaus deed het nieuwe bestuur zichtbaar goed, de bloemenhulde deed de rest. Ook werden de commissieleden Henny Veenendaal, Mika van Ernst, Jessica Dekkers, Erik Pennekamp, Mark Koenderink en Jeroen van den Berg unaniem gekozen. Ook zij kregen het applaus dat zij verdienden.

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie