Koen Beenen (links) en Peter van Dam gaan met kundig bestuur de kar trekken bij SCW’23.
Koen Beenen (links) en Peter van Dam gaan met kundig bestuur de kar trekken bij SCW’23. gertbudding.nl

Blik SCW’23 duidelijk gericht op toekomst

16 november 2023 om 22:25 Overig

RENKUM Op de eerste algemene ledenvergadering van SCW’23 werd Koen Beenen benoemd als voorzitter. Tegenkandidaat Peter van Dam kreeg iets minder stemmen van de 69 aanwezigen, de nieuwe voetbalclub telt echter 930 leden. Beenen en vice-voorzitter vormen een twee-eenheid en gaan de kar trekken.

“Dat er niet zo veel leden aanwezig waren geeft klaarblijkelijk aan dat de leden grenzeloos vertrouwen hadden in het overgangsbestuur en dat de ingezette koers op de juiste waarde is ingeschat”, legt Koenen Beenen direct uit, die met het nieuwgekozen bestuur de vereniging op de juiste manier gaat kneden tot een volwaardige club met een hoog gezelligheidsgehalte.

Beenen en Van Dam gaan in op enkele eventuele pijnpuntjes die tijdens de drie maanden voorbereiding zijn ontstaan. “Ik wil pertinent niet praten over kinderziekten, dat hebben wij niet zo ervaren, integendeel. Bij het ontstaan van een nieuwe vereniging zijn er altijd wel dingetjes die aandacht nodig hebben, maar er waren geen kinderziekten”, weet Van Dam, die ook lichtelijk geagiteerd reageert als wordt gesteld dat Beenen graag de schijnwerper bedient en Van Dam er graag in staat. “Het merendeel van de leden weten niet wat er achter de schermen plaatsvindt. Vrijdag bijvoorbeeld ben ik de gehele dag bezig geweest met vergaderen over de aanpak van het sportpark”, vertelt Beenen, die jaren voorzitter was van Redichem.

Van Dam, voormalig voorzitter CHRC: “Koen geeft het prima aan en doet veel achter de schermen. Ik ben meer op het sportpark aanwezig, voetbal zelf nog en dan ben je vaker direct aanspreekbaar. Wij gaan schouder aan schouder de club vormgeven en vechten elkaar de tent niet uit.” Speerpunten zullen in de toekomst vorm krijgen van SCW’23. “Het beste van de vereniging naar boven krijgen, is een van de doelstellingen. Vergeet niet dat we slechts drie maanden nodig hadden om SCW’23 op de kaart te krijgen met kundige bestuursleden”, stelt Beenen. Van Dam: “De vereniging draait als een tierelier en dat doet ons erg goed. Er gebeurt iets op het sportpark, ogen gaan open. En we vinden het prachtig dat de drie clubs, RVW, Redichem en CHRC, moeiteloos in elkaar overgaan. Er zijn geen clubjes, er is één vereniging. Daar zijn we uiteraard erg trots op.”

Het bestuur van de Renkumse voetbalvereniging blijft in beweging, strijkt eventuele hobbeltjes glad. “Wij anticiperen op de groei van de vereniging, regelmatig melden zich nieuwe leden. En de mensen die vooralsnog de hakken in het zand zetten, tegenstanders van de fusie, staan nu gewoon bij de wedstrijden te kijken en komen zelfs het clubhuis in. De fusie was in vele opzichten gewoon noodzakelijk”, doceert Van Dam oprecht. “Er is dus wat losgemaakt in Renkum en Heelsum”, gaat Beenen verder. “Er staan enkele belangrijke projecten op de rol ten aanzien van het sportpark. Wat gebeurt er straks met de vrijgekomen grond als de voetbalkantines verdwijnen, wellicht worden zes voetbalvelden en tribune gecreëerd en het bestemmingsplan moet gewijzigd.” 

Van Dam: “Het is prachtig hoe spelers van de drie verenigingen invulling geven aan het eerste elftal. Er is kameraadschap, dat zie en voel je tijdens de trainingen en wedstrijden. Oefenmeester Maarten Kerkhof heeft een erg jong team waarin ervaring ontbeert. De voetballers zijn zeer enthousiast en streven het hoogste na. Nagenoeg elke wedstrijd worden enorme kansen gecreëerd en we staan in de middenmoot, vijfde klasse. Natuurlijk kijken we in sportief opzicht omhoog, maar dat zullen we altijd doen met spelers uit eigen gelederen.”

Afbeelding
Afbeelding
Johan Mulder
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie