Ruim 1000 deelnemers genoten van de pittige, maar bovenal prachtige Stuwwalloop.
Ruim 1000 deelnemers genoten van de pittige, maar bovenal prachtige Stuwwalloop. Dick Martens

1000 deelnemers aan Stuwwalloop

29 mei 2022 om 09:19 Overig

‘Het was weer een geweldig loopfestijn voor jong en oud’

OOSTERBEEK ‘Wat was het weer heerlijk’, ‘Een geweldig parcours’, ‘Pittig, maar ik heb genoten’. Als je als organisatie deelnemers die dergelijke uitspraken doen aan de finish van je loopevenement krijgt, dan kan en mag je alleen maar tevreden zijn. En dat was Ruud Somers voorzitter van de Stichting Stuwwalloop dan ook. Hij zag voor het evenement, dat eindelijk weer in volle glorie georganiseerd kon worden, niet minder dan 1000 deelnemers aan de start verschijnen. Ook deden er nog eens ruim 180 kinderen mee aan de diverse KidsRuns.

Dick Martens

,,Alles zit ook mee vandaag”, legt hij, in een rustig moment tussen alle finishende deelnemers door, uit. Somers is namelijk ook de speaker van dienst en ontvangt jong en oud met een bemoedigend woord, een aanmoediging, zijn of haar positie, of geeft de gelopen tijd door. ,,We hebben supermooie condities vandaag. Het is niet te warm, niet te koud, er is ook heel veel sfeer op het middenterrein, kortom wij als organisatie zijn meer dan tevreden. Natuurlijk zijn er altijd nog dingetjes te verbeteren, daar is de evaluatie voor. Dat gaan we ook zeker doen, maar eerst nog genieten van deze dag.” En genoten wordt er zeker ook door de deelnemers. Zelfs als je bijvoorbeeld de zware 21 kilometer lange Trailrun in de benen hebt. Een voorbeeld is de winnares bij de vrouwen, Daniëlle Bragonje uit Zevenaar, die zich allereerst verbaasd, dat zij als eerst vrouw de finishlijn op Sportpark Hartenstein was gepasseerd. Met de deelnemersmedaille om haar nek en een verfrissend drankje binnen handbereik doet ze haar verhaal.

,,Het was pittig, maar goed te doen hoor. Op sommige heuveltjes was het afzien, maar over het algemeen ging het best lekker, maar was het vooral heerlijk om weer een wedstrijd te kunnen lopen. Dat ik gewonnen had verraste mij wel. Ik zag nog best wat dames voor mij lopen, maar het bleek, dat die de kortere afstand liepen.” Toch heeft de winnares nog wel een bijzonder verhaal te vertellen over haar ‘trail-ervaringen’. ,,Het is pas mijn derde. Bij de eerste werd ik derde, bij de tweede was ik ook de tweede finisher en nu, bij mijn derde wedstrijd, word ik eerste. Dan wordt het tijd er maar weer mee te stoppen: ‘Op je hoogtepunt’. Toch?” Maar dat is zeker niet wat ze wil. Omdat ze ‘bosloopjes’ wel leuk vond is ze dat steeds verder gaan uitbreiden richting de Trailruns. ,,Mijn dochter traint bij Running Team Liemers en dan train ik ook veel samen met haar. Een mooie afwisseling in combinatie met mijn fulltimebaan. En ik ben ‘pas’ 44 hè! Maar ook wel trots op deze overwinning hoor. Dat mag Toch?” Trots was ook Bram de Feijter, plaatsvervangend voorzitter van Rotary Oosterbeek die een cheque van maar liefst € 13.000,00 mocht overhandigen aan de compleet overdonderde Kees Veldboer jr, de directeur van de Stichting Ambulancewens. ,,Aan de Stuwwalloop koppelen wij als Rotary Oosterbeek altijd een goed doel. Ook nu weer met de Stichting Ambulancewens, die al 17.500 wensen hebben kunnen vervullen. Geweldig dat wij daar met onze donatie een steentje aan kunnen bijdragen.” Een mooi slot van een dito ‘loopdag’.

advertentie
advertentie